Investor chce v Turčianskych Tepliciach vybudovať remeselný pivovar

30.07.2020 Turčianske Teplice

Turčianske Teplice 30. júla (TASR) - Súkromný investor plánuje v Turčianskych Tepliciach vybudovať remeselný pivovar. Orientovať sa chce na výrobu piva pre reštauračné zariadenia a iných záujemcov, pričom počíta s ročnou kapacitou výroby 20.000 hektolitrov.

Halu, do ktorej umiestni technológiu na výrobu piva, chce investor umiestniť v katastri mestskej časti Diviaky, ako vyplýva ďalej zo zámeru, ktorý spoločnosť KORY so sídlom v Bratislave predložila orgánom na posúdenie.

Firma sa chce zamerať na varenie rôznych druhov pív i sezónnych špecialít, svoj zámer odôvodnila i tým, že ponuka piva vareného v remeselnom pivovare v Diviakoch bude obohatením a spestrením pivovarníckeho trhu v okolí. "V posledných rokoch bolo na Slovensku uvedených do prevádzky okolo 75 malých pivovarov a je predpoklad, že v roku 2020 pribudne do ponuky viacero nových miest. V rámci Žilinského kraja je uvedených do prevádzky 13 minipivovarov, v okrese Turčianske Teplice sa remeselný pivovar nenachádza," pripomenul investor.

Celkové náklady na výstavbu pivovaru spoločnosť odhadla na približne 700.000 eur. Prácu by si tam malo nájsť päť ľudí.
 

Vyberte región

mark